Personal Home makeover

Personal Home Makeover

Woonprogramma's

In de diverse woon programma’s die op televisie en online te zien zijn zie je keer op keer hoe stylisten een woonruimte of soms een heel huis een hele nieuwe stijl geven. Soms in combinatie met de bestaande meubels en soms compleet anders. Het lijkt allemaal zo makkelijk maar vaak is het nog een hele uitdaging om tot een mooi geheel te komen. Daar kunnen wij je bij helpen.

Stap voor stap

Stap voor stap geven wij advies over de ruimte. Wij kijken hierbij naar jouw woonsituatie, de ruimte en natuurlijk houden wij rekening met jouw wensen.

Het draait om functionaliteit. Je kunt van ons verwachten dat wij de ruimte zo praktisch mogelijk benutten en op een manier die je woongenot zeker zal verhogen. Een andere indeling doet soms al wonderen en geeft de ruimte een compleet andere uitstraling.  

Kleur en materiaalgebruik

Alles draait om het creëren van de juiste sfeer voor iedere ruimte. Door middel van zorgvuldig kleur- en materiaalgebruik kun je een ruimte direct een totaal andere sfeer geven. Zelfs kleine veranderingen kunnen al een groot effect hebben. Ook zullen wij een advies geven over de verlichting. Alle facetten van de ruimte komen bij ons aan bod. Het gaat immers om het totaalplaatje.   

ONZE TIPS

Opbergruimte Creëren

Opbergruimte creëren – denk aan een wandkast tot aan het plafond of een poef met geheime opbergruimte. Een salontafel met lades is ook heel handig. Geen rondslingerende afstandsbedieningen. 
Schaf opbergdozen aan, handig voor onder het bed, in de garderobekast voor bijv. je sjaals e.d.

Raamdecoratie

Raamdecoratie – voor de sfeer in je huis, denk aan vouwgordijnen, overgordijnen, soepel vallende gordijnen jaloezieën om het zonlicht tegen te houden. Natuurlijk willen we, nu de dagen steeds langer worden meer zonlicht in huis, maar een beetje privacy is ook fijn.

Ga voor ton-sur-ton, raamdecoratie in meerdere lagen.

Ruimtes groter laten lijken

Maak gebruik van een kleurenplan en lichtplan.
Gebruik lichte kleuren. 
Spiegels geven optisch ook meer ruimte door de weerkaatsing van het zonlicht. Gebruik behang met strepen in de lengte, hierdoor lijken de muren breder. Door strepen in de hoogte lijken de muren hoger.

Kleurgebruik

Kleurgebruik desbetreffende ruimtes – met een accentmuur geef je extra sfeer ook leuk om kleurencombinaties met elkaar te combineren. Neem de verf mee naar huis. Je zult zien dat de verf heel anders uitkomt in het daglicht dan onder het tl licht in de winkel.
Kies voor mooie heldere kleuren.

 

Eenheid

Maak er een geheel van – zorg voor eenheid en samenhang.
Begin met een moodboard en plak hier de dingen op die jij mooi vindt, kleuren, materialen, accessoires en meubels. 
Kijk goed naar de kleur van de vloer, die is alles bepalend en zoek hier mooie kleuren bij. Liefst een paar hoofdkleuren en niet teveel bijkleuren.

 

Vloerkleed

Vloerkleed – zorg voor de juiste afmeting en kleur. In een grote kamer kan je het beste een groot vloerkleed leggen, hierdoor creëer je een knus gevoel. In een kleine kamer is het het beste om voor een klein kleed te gaan. Combineer verschillende vormen, vierkant, rond, rechthoekig. 
Kies voor een groot kleed onder de eettafel zodat de stoelen hier ook op passen zonder dat deze bij het verschuiven er afschuiven.